Az akkumulátor által meghajtott fűnyíró és fűkasza szerethető tulajdonságai
2024-05-24
Az akkumulátor által meghajtott fűnyíró és fűkasza szerethető tulajdonságai

Az akkumulátor által meghajtott fűnyíró és fűkasza szerethető tulajdonságai

Az akkumulátor által meghajtott fűnyíró és fűkasza számos remek tulajdonsággal rendelkezik a benzines, villanyos megoldásokhoz képest. Ha kétsége lenne, melyik típust szeresse, az alábbiakban bemutatjuk nevezett gépek akkus változatainak legjobb tulajdonságait a választást megkönnyítendő.

Az akkumulátor segítéségével működő fűnyíró, fűkasza erényei

Az udvar méretének és a terepviszonyoknak a figyelembevétele után – az akkumulátoros fűnyírók, fűkaszák jobban illeszkednek a kisebb, vagy legfeljebb 2 hektáros udvarokhoz. Többnyire sík terepen és kevés akadály mellett szuperálnak.

Minimális karbantartás

Az olaj, a tengelykapcsoló/fojtószelep/az ékszíjak/a fogaskerekek hiányának hála lényegesen kevesebb karbantartást kell végeznie, mint a benzines variánsok esetében. A robbanómotorral kapcsolatos egyéb nehézségek is megszűnnek természetesen ha akkumulátor által hajtott fűkasza, fűnyíró mellett döntünk. Nem kell például olajat cserélni, sem üzemanyagot vásárolni.

Optimális teljesítmény

A legtöbb esetben lítium-ion akkumulátor által hajtott gépek gyorsan, mindössze 4 óra alatt újratöltődnek. Egy töltéssel legalább 1 hektáron/1 órán kersztül használhatjuk őket. Áramkimaradás esetén is működőképesek. Nyugodtan aludhat, ha tudja, hogy az akkumulátor reggelre, munkakezdés idejére készen áll.

Nulla károsanyag kibocsátás

Az akkus fűnyíró, fűkasza megoldások nulla károsanyag-kibocsátású futást biztosítanak. A fűnyíró/fűkasza nem bocsát ki kipufogógázt, szén-monoxidot vagy el nem égett szénhidrogéneket Az akksiból származó áram tisztább, környezetbarátabb létezést valószínűsít..

Csendes működés

Az akkumulátoros fűnyíró/fűkasza gépek nem olyan hangosak, mint a gázüzemű társaik, így kellemesebb fűnyírási élményt nyújtanak kevesebb fennakadás mellett. Olyan órákban is tud nyírni, amikor a benzines, hangos gépekkel esetleg nem. Reggel korábban, amikor nincs olyan meleg kint, vagy később, amikor a nap lenyugszik. Egyszóval a csendesebb elektromos fűnyíró, fűkasza kevésbe zavarja a szomszédokat, mint a robbanómotoros megoldások.

Az akkumulátoros fűkasza, fűnyíró menetideje, élettartama

Az üzemidő az akkumulátor méretétől függ, és az akkumulátor üzemideje idővel csökkenni fog, ahogy az akkumulátor öregszik, és elveszíti töltéstartó képességét.
A 20 voltos akkumulátorok általában 20-30 perc üzemidőt biztosítanak. A 40 voltos akkumulátorok vagy a 2 x 20 voltos akkumulátorok általában 40-60 percig bírják. Vagyis ha fűkasza/fűnyíró használat t több mint 40 percet vesz igénybe, mi a teendő? Olyan terméket kell keresnie, amely 2 x 20 V-os elemmel vagy egy 40 V-os elemmel rendelkezik.
Megfelelő gondossággal és odafigyeléssel az élettartam körülbelül 3-5 év lehet. Ha követi ezeket a tippeket, biztosíthatja, hogy a fűnyíró, a fűkasza akkumulátora hosszabb ideig tartson, és a legjobb teljesítményt nyújtsa.
  • Töltse fel megfelelően az akkumulátort
Mindig kövesse a gyártó utasításait az akkumulátor töltésére vonatkozóan. A túl- vagy alultöltés károsíthatja az akkumulátort és csökkentheti élettartamát. Az is elengedhetetlen, hogy az akkumulátorhoz megfelelő töltőt használjunk.
  • Tárolja megfelelően
Használaton kívül tárolja az akkumulátort hűvös, száraz helyen. Ne tárolja az akkumulátort szélsőséges hőmérsékleten vagy közvetlen napfényben, mert az károsíthatja az akksit.
  • Tisztítsa meg a terminálokat
Rendszeresen ellenőrizze az akkumulátor érintkezőit, és tisztítsa meg őket, ha korrózió vagy szennyeződés van rajta. Használhat drótkefét vagy termináltisztítót a szennyeződések vagy lerakódások eltávolítására.
  • Használja rendszeresen
A rendszeres használat segít megőrizni az akkumulátor töltöttségét, és megakadályozza, hogy elveszítse kapacitását. Ha hosszabb ideig nem használja a fűnyírót, töltse fel teljesen az akkumulátort, és válassza le a fűnyíróról.
  • Óvja az akkumulátort az ütésektől
Kerülje az akkumulátor leejtését vagy megütését, mert az károsíthatja a belső alkatrészeket és csökkentheti az élettartamát.
  • Szükség esetén cserélje ki
Ha jelentős csökkenést észlel az akkumulátor üzemidejében vagy teljesítményében, ideje lehet kicserélni.
Egyszóval az akkumulátoros fűkasza és fűnyíró kiváló gépek, és az akksi is sokáig szolgál, ha bölcsen választjuk ki/használjuk.