Mivel dobjuk fel a falakat az idén? 2024 fali dekorációs trendjei
2024-06-13
Mivel dobjuk fel a falakat az idén? 2024 fali dekorációs trendjei

Mivel dobjuk fel a falakat az idén? - 2024 fali dekorációs trendjei

 
Beköltöztünk végre a lakásba, megvettük a bútorokat, de a falak még üresen ásítanak? Nem érezzük magunkat komfortosan, kong a lakás az ürességtől? Alábbi tippjeink segítségével gyorsan, olcsón orvosolhatjuk a problémát!
 

Fényeffektek

A megfelelő világítás az egyik leghatásosabb módszer otthonunk „felöltöztetésre”. A sötét-világos hangsúlyok, kontrasztok nemcsak jól mutatnak, hanem csodálatosan praktikusak is. Hangulatos légkört teremtenek, dinamikusabbá teszik a helyiségeket. Egy-egy jól elhelyezett falikar csodákra képes. Minden fénnyel kiemelt bútordarab vagy dekorációs elem extra hangsúlyt kap, épp, mint a múzeumban kiállított műtárgyak.
 

Geometrikus képek

Az absztrakt minták és a geometrikus formák a falakon magukra vonják a figyelmet. A letisztult vonalak és az erős kontrasztok vonzzák a tekintetet, energiával töltik fel a helyiségeket.
 


A finom vonalak a minimalista vagy skandináv stílushoz illenek a legjobban, míg az élénk színek egyszínű háttér előtt, monokróm környezetben érvényesülnek a legjobban.
 

Vitrinek

Az üveges szekrények újra reneszánszukat élik, számos tervező vette át ezt a bútordarabot, és adott neki kortárs formát, színt és anyagot. A tároló funkció mellett remek terepet kínálnak a dekoráláshoz is. Legyen szó vázákról, edényekről vagy dohányzóasztalra helyezett könyvekről - egy vitrinben minden elegánsabban mutat. Fontos: a kevesebb több! Ne halmozzuk a dekorációt inkább válogassunk, csoportosítsunk, hogy a fókuszba állított tárgy megkapja az őt megillető figyelmet.
 

Feltűnő falszínek - colorblocking

A színblokkolás nemcsak a divatban, hanem a lakberendezési trendekben is népszerű. Ennek lényege, hogy egy szobát, vagy akár csak egy falat  beltéri falfestékkel egy divatos, élénk színűre festünk, majd egy ugyanilyen árnyalatot tartalmazó színes képpel egészítjük ki a kompozíciót.

 

Ezáltal egy olyan colour-blocking megjelenés jön létre, amely a cserélhető képeknek köszönhetően folyamatosan változtatható.
 

Virágos függönyök

A függönyök kézenfekvő választásnak számítanak a falak díszítésekor, hiszen azonnal megváltoztathatják egy szoba megjelenését, hangulatát. Elmozdulás történt a természetes színek irányából – idén a minta a kulcs! A virágminták rendkívül divatosak, azonnal életet lehelnek minden helyiségbe. A dekor függönyök hangsúlyos mintáival azonban legyünk óvatosak. A színek, minták túladagolva kaotikus, nyugtalan érzetet keltenek a lakásban. Ha bizonytalanok vagyunk, válasszuk inkább a kisebb mintákat, halványabb árnyalatokat.Fontos, hogy kiváló minőségű szöveteket válasszunk, hiszen csak így adhatunk modern és kifinomult megjelenést a szobának.
 

Dekor tapéta

A tapétáról természetesen nem szabad megfeledkezni, ha faldizájnról van szó. Egy szemet gyönyörködtető dekor tapéta azonnal stílusos hangulatot teremt.Egy-egy falszakaszon is használható, emellett vizuális térelválasztóként is funkcionálhat.
 

Kerek tükrök

A tükrökkel nagyobb mélységet és teret adhatunk a szobáknak, különösen a kis lakásokban. Nos, ez önmagában nem újdonság. Ami viszont újdonság, az az organikus formákkal való dekorálás. Legyen az kör alakú, ovális vagy aszimmetrikus, az ívek feldobják a dolgokat. Ha még drámaibb hatásra vágyunk, fessük egy sötét színű, kerek hátteret a tükrünknek.