Ha adott színű falfesték termékkel pingáltam ki a falam, milyen szúnyogháló, zuhanyfüggöny, sötétítő függöny mellett döntsek?
2024-06-27
Ha adott színű falfesték termékkel pingáltam ki a falam, milyen szúnyogháló, zuhanyfüggöny, sötétítő függöny mellett döntsek?

Ha adott színű falfesték termékkel pingáltam ki a falam, milyen szúnyogháló, zuhanyfüggöny, sötétítő függöny mellett döntsek?

Ha adott falfesték termékkel pingálja ki az ember a falát, felmerülhet a kérdés, milyen szúnyogháló, zuhanyfüggöny, sötétítő függöny mellett döntsön? Az alábbiakban ennek a kérdésnek nézünk utána!

A sötétítő függöny, a szúnyogháló, a zuhanyfüggöny színe olyan legyen, mint a használt falfesték színe?

Alapszabály, hogy olyan sötétítő függöny, szúnyogháló, zuhanyfüggöny terméket válasszunk, amely a falfesték színével azonos színcsaládba tartozik. Mindazonáltal tanácsos lehet valamivel világosabb vagy sötétebb árnyalatot választani tónus-tónus hatás érdekében. Korábban az volt a tendencia, hogy a falfesték színkörének ellentétes vagy kiegészítő függöny- szúnyogháló színét választották. Manapság azonban a tónus-tónusú árnyalatok a népszerűek ezek modernebb hangulata miatt.

Melyik sötétítő függöny- szúnyogháló-, zuhanyfüggöny szín illik jól a szürke falakhoz?

Ha szürke falai vannak, a legfontosabb, hogy tisztában legyen az ezzel kapcsolatos felhanggal. Ha a szürkének zöld vagy kék felhangja van, akkor ez egy hideg szín. Ha van egy csipetnyi rózsaszín vagy piros alapja, akkor meleg tónusnak számít.
Tekintettel arra, hogy a szürke semleges árnyalat, valójában könnyű párosítani különféle színekkel. Csak ne párosítson meleg felhangot pirossal vagy rózsaszínnel, vagy hideg felhangot zölddel vagy kékkel. Ha biztonságosabb megoldást szeretne, válassza az alsó tónussal ellentétes megoldásokat a legnagyobb kontraszt érdekében.

Jó ötlet fehér függöny?

A fehér függöny, szúnyogháló, zuhanyfüggöny fényesebbé teheti a helyiséget. Semleges árnyalata miatt szinte bármilyen falfesték által kezelt falszínnel használható. Feltéve, hogy sötétebb és hasonló felhanggal rendelkezik. Az "igazi" fehér ablakdísz hideg falszínekkel mutatna a legjobban, míg a bézs árnyalatú függönyök vagy redőnyök a meleg falakkal.

Mi az a monokromatikus megközelítés?

A monokromatikus megközelítés magában foglalja az egymáshoz viszonylag közeli árnyalatok használatát. Lehet, hogy nem működik jól, ha pontosan ezt a színt használja a függönyökben, falakban és bútorokban. Azonban lenyűgözően fog kinézni, ha ezeknek az elemeknek a színei egy vagy két árnyalatnyi távolságra vannak egymástól. Ez a megközelítés kiváló módja annak, hogy tematikus hatást keltsen a térben. Különösen akkor, ha azt szeretné, hogy minden harmonikusan nézzen ki.

Működni fog a színismétlés?

Egy másik nagyszerű dekorációs ötlet, hogy megismételje a kívánt szín egyes elemeit a szoba elemeiben. Ha vörös függönyök lógnak közvetlenül a szoba padlóján, érdemes egy rózsaszín falat választani, hozzáillő piros díszítéssel. Érdemes piros szőnyegeket vagy más dekorációt is beépíteni ugyanazzal a vörös árnyalattal.

Nézzünk néhány konkrét megközelítést is!

A szürke falak fehér függönyökkel modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek. Ez egy sokoldalú kombináció, amely kiegészíti a különböző belsőépítészeti stílusokat.
  • A bézs falak világoskék függönyökkel megnyugtató, tengerparti hangulatot idéznek. Ez a kombináció jól illeszkedik a tengerparti vagy hagyományos belsőépítészethez
  • A fehér falak szürke függönyökkel letisztult és modern megjelenést kölcsönöznek. Ez a kombináció tökéletes a minimalista vagy skandináv belsőépítészeti stílusokhoz.
  • A világoskék falak bézs színű sötétítő függönyökkel megnyugtató és szellős légkört biztosítanak. Ez a kombináció kiegészíti a tengerparti vagy kopott, elegáns belsőépítészeti stílusokat.
  • A halvány rózsaszín falak puha szürke függönyökkel finom és nőies megjelenést kölcsönöznek. Ez a kombináció jól illeszkedik egy romantikus vagy vintage ihletésű belső kialakításhoz
  • A krémszínű falak barna függönyökkel meleg és barátságos légkört teremtenek. Ez a kombináció jól illeszkedik a rusztikus vagy hagyományos belsőépítészeti stílusokhoz.
  • A világoszöld falak fehér függönyökkel friss és nyugodt hangulatot kölcsönöznek a térnek. Ez a kombináció alkalmas a természet által inspirált vagy kortárs belsőépítészeti stílusokhoz.
  • A faszénfalak és az arany függönyök fényűző és drámai megjelenést kölcsönöznek. Ez a kombináció jól használható elbűvölő vagy modern belsőépítészetben.
  • A sötétkék falak és a sárga függönyök merész és élénk energiát kölcsönöznek a helyiségnek. Ez a kombináció jól használható tengeri vagy eklektikus belsőépítészeti stílusban.
Ha tehát a fenti tanácsokat megfogadjuk a falfesték szín, a szúnyogháló, sötétítő függöny, zuhanyfüggöny szín szépen kiegészíti majd egymást.