Hintaágy – ezért (is) szeretünk!
2024-05-24
Hintaágy – ezért (is) szeretünk!

Hintaágy, relax fotel, függőágy – ezért (is) szeretünk!

Amíg nem ült az ember kerti hitaágy, relax fotel, függőágy felett, lehet, hogy azon gondolkodik, mi ez a felhajtás körülötte? Sokan mondják, hogy abban a pillanatban, amikor meglátnak egy hintaágy alkalmatosságot, le akarnak ülni rá. Lusta délutánokat képzelnek el napozással, egy pohár bor vagy csésze tea elfogyasztásával, gondolataik elkalandozásával, vagy csak egy nyugodalmas közösülés végett.
Persze, tudjuk, szabadban való tartózkodás előnyeit már ezerszer elmondták előttünk, de mégis. Szeretnénk megosztani néhány olyan módszert, amely gyakorlásával a hintaágyon eltöltött idő sokat javíthat az életminőségünkön.

A kerti hintaágy, a relax fotel, a függőágy egészségügyi előnyei

Habár ez nem olyan nyilvánvaló, egészségügyi előnyökkel is járhat, amint elkezdi használni a kerti hintaágy, a relax fotel, a függőágy darabot az ember. Ha stresszesnek érezzük magunk, túl sok dolgunk van a munkahelyen, vagy akár otthon is, csak ki kell mennünk és lehuppannunk az ágyra. A hintaágyban való ellazulás segít a pihenés és a kikapcsolódás minden potenciális előnyének kihasználásban. Nemcsak energikusnak érezhetjük magunk, hanem megnyugtathatjuk a testet/az elmét, és javíthatjuk a koncentrációs szintünket.
A D-vitamin nélkülözhetetlen a csontok és sejtek növekedéséhez, valamint az erős immunrendszer felépítéséhez. Elég nehéz azonban elegendő D-vitaminhoz jutni élelmiszerekből és étrend-kiegészítőkből. Ti. a napozás a legjobb módja annak, hogy megfelelő mennyiségű D-vitaminhoz jusson az ember. Ez azonban csak a kezdet. A hintaágy hasznos a szorongásos és stresszes, valamint érzékszervi zavarokkal küzdő autista emberek számára. Tudniillik szórakozást és egy új tanulási módszert kínál számukra, amely segít a motoros készségek koordinációjának fejlesztésében.

Meditáció, szorongásoldás

A „Spiritually Sitting” híres neves meditációs megközelítés is hintaágyon ülve pattant ki a feltalálója, Martin Young fejéből. A pszichológus éppen meditált az első hintaágyon amit a kertjébe készített, amikor egy barátja felhívta. Az ipse azt mondta: "Ó, szóval spirituálisan hangulatban ücsörögsz az ágyon!". Ebben a pillanatban a született meg a Spiritually Sitting fogalma. Kétségtelen, hogy az ilyen kerti bútorok által nyújtott pihenés és kényelem megmutatja, hogy meditáció közben is használhatók az alkalmatosságok. Vagyis rajtuk ülve időt szánhatunk arra, hogy kapcsolatba kerüljünk belső énünkkel, és gyakoroljunk néhány percet a kertünk kényelmében.
Majdnem egy évtizeddel ezelőtt Miles Richardson professzor kidolgozta a „három jó dolog” megközelítést. Célja a természettel való kapcsolatunk javítása volt. Azóta kutatásai kimutatták, hogy jólétünknek is jót tesz. Nagyon egyszerű a módszer. Mindössze annyit kell tennünk, hogy fel kell jegyeznünk három jó dolgot, amit nap mint nap látunk a természetben. Ez történhet az ablakon keresztül vagy a szabadban sétálva, vagy természetesen a hintaágy kényelmét élvezve. Eredményeinket megtarthatjuk magunknak, vagy aki szereti megosztani a közösségi oldalakon, használja a #3naturething hashtaget. Nem lesz nehéz megtalálni őket. Csak legyen elég nyugodt ahhoz, hogy észrevegye. A természet ismét megmenti a napunk.

Alvás

Az álmatlanságban szenvedők számára megkönnyebbülést jelent, ha minőségi időt tölthetnek pihenéssel és lazítással egy hintaágyban. Ez ugyanis elengedhetetlen az agyhullámok serkentéséhez és az alvás minőségének javításához. Fontos azonban, hogy ne csak nyári használatra gondoljunk! Üljünk ki egy tiszta éjszakán takaróval és meleg itallal, ha szerencsénk van, nézhetjük a csillagokat is. Szippantson egy mély levegőt, vagy bármi mást. Garantált, hogy pihentetőbb éjszakája lesz, és úgy fog a rákészülés következében alukálni, mint a tej.

És végül...szebbé tesz!

A kaliforniai Berkeley-i University College tanulmánya érdekes megállapítást tett. Eszerint amikor az emberek a természetben pihennek, akkor hajlamosabbak kedvesnek lenni, és nagylelkű feladatokra, mint azok, akik nem. Ha Ön, vagy egy Ön által ismert személy mostanában kicsit ideges vagy rosszkedvű, lehet, hogy a szabadban töltött idő segítene neki. Gondoljunk csak bele, milyen hasznos lehet egy kis beszélgetés egy hintaágyon, relax fotelen, függőgyon kis lelkizés céljából!