Hogyan használjuk a magasnyomású mosó készülékünket a kültéri járólap, kerítés tisztítása során?
2024-05-28
Hogyan használjuk a magasnyomású mosó készülékünket a kültéri járólap, kerítés tisztítása során?

Hogyan használjuk a magasnyomású mosó készülékünket a kültéri járólap, kerítés tisztítása során?

A benzines vagy elektromos magasnyomású mosó készülékek szinte bármit megtisztítanak a szabadban. Akára kültéri járólap, a kerítés, bútorok, egyebek lecsutakolásában számítunk rá, bizotsan nem fogunk csalódni. Mindazonáltal mégsem egészen mindegy, hogyan alkalmazzuk a gépet. Nézzük, mire érdemes figyelni a felhasználás során!

A kültéri járólap, a kerítés csutakolása magasnyomású mosó segítségével, lépésről lépésre

Nézzük tehát milyen lépéseket érdemes megtenni a géppel az optimális végeredmény érdekében!

Csatlakoztassa a nagynyomású mosót!

Érdemes rászánni egy percet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a vízkészlete a gépéhez megadott liter/perc mennyiséget képes-e leadni. Annak biztosítása érdekében, hogy a víz akadálytalanul keringhessen a rendszeren keresztül, ellenőrizze a vízbemeneti szűrőt és tisztítsa meg a törmeléktől. Ha ez megvan, csatlakoztassa a nagynyomású mosó tömlő egyik végét a használandó fejhez, a másik végét a készülékhez. Ezután vízre lesz szüksége a nagynyomású mosó használatához, ezért csatlakoztassa a slagot a gép bementéhez. Mind a gáz-, mind az elektromos magasnyomású mosóknak rendelkezniük kell szabványos csatlakozással a kerti tömlőhöz. Ha elektromos magasnyomású mosót használ, a következő lépés az, hogy dugja be a konnektorba a gépet.

Adjon mosószert a nagynyomású mosóhoz!

Bár nem mindig van rájuk szükség, a mosószerek növelhetik a tisztítás hatékonyságát, miközben csökkentik a tisztítási időt. Magasnyomású mosógép bérlésekor vagy vásárlásakor érdeklődjön, hogy milyen tartozékok, mosószerek érhetők el hozzá. A belső részek károsodásának elkerülése érdekében a fehérítőt felejtse el. Ne használjon olyan tisztítószereket, amelyeket nem nagynyomású mosókban való használatra terveztek. Viszont ha nagyon koszos a csutakolandó kültéri járólap, kerítés deszka, valamilyen szerre biztosan szüksége lesz. Kövesse a gép utasításait a mosószerek használatára, a mosószer hígítására és (ha szükséges) vegyszerinjektor csatlakoztatására vonatkozóan.

Válassza ki a nagynyomású mosó fúvókáját!

A legtöbb magasnyomású mosóhoz különféle fúvókák tartoznak, amelyek lehetővé teszik a permetezés szögének testreszabását a különböző munkákhoz. A 0 fokos permetező fúvóka a vizet egy kis, erős patakká koncentrálja. Minél nagyobb a szög, annál szélesebb a nagynyomású mosó permetezése, ami alacsonyabb teljesítményt jelent.
A választott fúvóka attól függ, hogy mire használja a magasnyomású mosót. A szélesebb minták alkalmasak szappan vagy mosószer nem túl koszos kültéri járólap, vagy kerítés deszka tisztítására. A közepes szögeket az általános tisztításhoz, a keskeny szögeket pedig a mély foltok szemcseszórásához használják.

Indítsa el a mosót!

Az elektromos magasnyomású mosók általában egy egyszerű nyomógomb megnyomásával indulnak. A benzines gépek esetében a motor indításához húzza meg az indítózsinórt. A felületek károsodása nélküli legjobb tisztítási eredmény elérése érdekében először tesztelje a nyomásbeállítást és a szórási mintát egy eldugott kültéri járólap, vagy kerítés deszka részen.

Induljon a csutakolás!

Fogja meg két kézzel a tömlőt, és folytonosan mozgassa a vízsugarat 45 fokos szögben. Helyezzen ponyvát azokra a felületekre, amelyek nem érintkezhetnek a vízzel. Kis területeket dolgozzon egyszerre. Az egyenletes tisztításhoz használjon hosszú, egymást átfedő mozdulatokat. Tartsa a vízáramot folyamatosan mozgásban.

Fő a biztonság!

A nagynyomású mosók rendkívüli nyomást biztosítanak, és helytelen használat esetén súlyos sérüléseket okozhatnak. Ne irányítsa a magasnyomású mosót emberekre vagy háziállatokra, és ne tegye a kezét a fúvóka elé. A gép használata közben viseljen védőszemüveget. Ne használjon magasnyomású mosót, ha létráról dolgozik. Kapcsolja be a biztonsági zárat a kioldón, ha éppen nem mos, és amikor cseréli a fúvóka hegyét.
Egyszóval a magasnyomású mosó, akár kültéri járólap, kerítés, akár más objektum tisztítása során kerül bevetésre, tévedhetetlen. Ha a fenti tanácsokat megfogadva használja, a takarítás akár még élmény is lehet.