Új őrület terjed az irodisták között –a ledes asztali lámpa gyújt fényt az agyukban és az asztali ventilátor hűti le az idegieket?
2024-07-01
Új őrület terjed az irodisták között –a ledes asztali lámpa gyújt fényt az agyukban és az asztali ventilátor hűti le az idegieket?

Új őrület terjed az irodisták között –a ledes asztali lámpa gyújt fényt az agyukban és az asztali ventilátor hűti le az idegieket?

Az íróasztal mellett dolgozni, tanulni szoktak az emberek. Dolgozni, tanulni azonban nem lehet sem sötétben, sem melegben. Ezért a ledes lámpa, különösen az asztali ledes lámpa, és az asztali ventilátor nélkülözhetetlen kiegészítők. Nézzük, mit kell ezekről tudni!

Miért kötelező az íróasztal felületén elhelyezni egy asztali ledes lámpa megoldást?

A jó ledes asztali lámpa a napi munka-pihenés ütemtervének megfelelően változtathatja a „színhőmérsékletét”. Napközben hideg fehér fényt alkalmaz, amely lehetővé teszi az elméjének összpontosítását. Később meleg sárga fényt használ, amikor lefekvés ideje van, ami alkalmas az ágy melletti olvasásra, így elkerülhető az elalvás késése. Ezenkívül számos tanulmány azt mutatja, hogy a tanulási hatékonyság magasabb hideg fehér fényben, és kevesebb hibát eredményez a kérdések megválaszolásában. Koreai tanulmányok azt mutatják, hogy meleg fehér fényben könnyebb az innovációt ösztönözni, így alkalmas művészeti vagy zenei helyiségekben való használatra.
A LED-es asztali lámpa legnagyobb előnye a szabályozható színhőmérséklet, amely lehetővé teszi a meleg sárgától a hideg fehérig bármilyen kombinációt. További előnyök közé tartozik az energiamegtakarítás és a hosszú élettartam. Egy LED-es asztali lámpa működési ideje 40 000 óra, ha napi 8 órát üzemel, ami 14 éves használatnak felel meg. A LED fényforrásnak nincs ultraibolya (UV) vagy infravörös sugara (IR), így a LED asztali lámpa nem sérti a bőrt és nem termel hőt.
Ami a LED-es asztali lámpa termékeket illeti, elkerülhetetlen megemlíteni, hogy károsak- e ezek a szemre. Igaz, hogy a fény lehetővé teszi a szemnek, hogy tisztán lásson könyveket és tárgyakat, de a rossz fény károsíthatja a szemet. Mi a rossz fény? A kék fény és a villogás két olyan kulcsfontosságú probléma, amelyek miatt aggódni kell. Könnyen előidézhet retinopátiát, ha a retina hosszú ideig erős kék fényhullámokat kap. Ez a „kék fény veszélye”, amiről általában hallani. A villódzás egy másik forrás, amely károsíthatja a szemet. Ha a fény fényereje hirtelen világossá válik és hirtelen halványodik az idő múlásával, ez a stoboszkóp hatás. Ezért ideális esetben a LED-es asztali lámpa megfelel-e az EU kékfény-biztonsági előírásainak.

Az asztali ventilátor nélkülözhetetlensége

Ha a levegő keringésének hiánya vagy a rossz levegőminőség zavarja, akkor érdemes egy kicsi, kompakt  asztali ventilátor termékbe befektetni. A kisebb ventilátorokat és az asztali ventilátor termékeket úgy tervezték, hogy hordozhatók legyenek, így meglehetősen könnyű áthelyezni őket egyik helyről a másikra. Nem kell egy nagy és terjedelmes dobozventilátort vagy nagyméretű állóventilátort cipelnie, amelyek csak a helyet fogják.
Az asztali ventilátor javítja a légáramlást és a levegő minőségét a személyes térben. A hordozható asztali ventilátor megoldások kisebbek más típusokhoz képest. Az egyiket az asztal szélére, az íróasztal felületére vagy az éjjeliszekrényre helyezheti, és kész. Sőt, akár a szabadba is viheti, ha van áramforrás, amelybe csatlakoztathatja. Ha van egy hordozható ventilátor, amelyet közvetlenül a munkalapra rögzíthet, és az Ön irányába néz, az óriási segítséget jelent a konyhában is. Egy nyári főzés után egy edényekkel és forró szappanos vízzel teli mosogató fölött állni nehéz lehet. De ha lenne egy ilyen kis asztali ventilátor, az egyáltalán nem tűnik nagy munkának. Ugyanakkor a ventilátor segítségével a következő adag kézzel készített tésztát is száríthatjuk! Sőt, használhatja őket lehűtésre, levegőminőség javítására, nedves festék szárítására stb

Egyszóval

A ledes lámpa, az asztali lámpa megoldások különféle megvilágítási lehetőségeket tesznek lehetővé, amelyek nappaltól éjszakáig, különböző körülmények között használhatók. A nemzetközi szabványoknak megfelelő LED-es asztali lámpa nemcsak kényelmesebbé teszi a szem helyzetét. Hanem nagyban javítja a munka és az olvasás hatékonyságát is. A stratégiai helyen elhelyezett kis asztali ventilátor termékek ugyanakkor nagyszerű lehetőséget kínálnak a helyszíni hűtésre. Javítják a keringést otthonában, lakásában, társasházában vagy irodájában. Probléma megoldódott, a pesti irodisták mehetnek dolgozni!