Százezreket spórolni egy egyszerű trükk segítségével? A LED világítás legjobbja, napelemes kültéri LED lámpa segítésével akár ez is lehetséges!
2024-06-14
Százezreket spórolni egy egyszerű trükk segítségével? A LED világítás legjobbja, napelemes kültéri LED lámpa segítésével akár ez is lehetséges!

Százezreket spórolni egy egyszerű trükk segítségével? A LED világítás legjobbja, napelemes kültéri LED lámpa segítésével akár ez is lehetséges!

A LED világítás nagyot megy az utóbbi időben, de a kültéri LED lámpa, azon belül a napelemes lámpa különösen hasít. A napelemes kültéri LED lámpa világítás megoldást modern világítási rendszerként emlegetik, amelyet elsősorban a megújuló energia, a napfény vezérel. Ez az egyik leghatékonyabb megoldás, amely segíthet az embereknek/cégeknek a növekvő környezeti problémák, az energiaválság megfékezésében, különösen a városi területeken.
A gyártók szerint a napelemes lámpa megoldások növelhetik a biztonságot, miközben hatékonyan és fenntartható módon elégítik ki a tér megvilágítási igényeit. Zöld alternatívája minden olyan világítási megoldásnak, amely a hőteljesítménytől függ. Ezért világszerte a vezető megújuló energia alapú technológiaként tartják számon a kültéri LED lámpa világítás lehetőségeit.
A napelemes lámpa világítási rendszerek fotovoltaikus elemekből, vagy napelemekből állnak, amelyek elsősorban a napfény elektromos energiává alakításáért felelősek. Ezt az energiát az akkumulátorok tárolják, és végül a LED-készletek használják éjszaka. Íme néhány a napelemes kültéri LED lámpa világításhoz kapcsolódó legfontosabb előnyök közül.

1. Környezetbarát

A napelemes LED világítás rendszerét teljes egészében megújuló energiaforrás, azaz a napfény irányítja. Ez a napelemes világítással kapcsolatos egyik legnagyobb előny, mivel elősegíti a fenntarthatóságat, miközben jelentős mennyiségű energiát takarít meg. A napelemes lámpa paneljei jellemzően napközben töltik az akkumulátorokat, a vezérlő pedig az energiatartalék felhasználásával táplálja a kültéri LED lámpa készüléket. A nappali töltés és az éjszakai világítás folyamata minden nap megismétlődik. A világítástechnikai gyártók állítják, hogy a napelemes világítási megoldások a nem megújuló energia hasznosításával keletkező szénlábnyom csökkentését is segítik.

2. Energiafüggetlen

A napelemes LED világítás rendszerek napelemeket használnak a napenergia elektromos árammá alakítására. Vagyis ezt az energiát tárolják a világítópanelek éjszakai megvilágítására. Nem támaszkodnak a hálózati áramra, és a felhasználók számára teljes körű vezérlést biztosítanak a napelemes kültéri lámpa megoldások felett. Valójában a napelemes világítás egy önellátó világítási megoldás, amely áramkimaradás esetén is működik.

3. Költséghatékony – a napelemes kültéri LED lámpa legjobb tulajdonsága?

Bár kezdetben költséges befektetésnek tűnhet, a napelemes világítási megoldások hosszú távon jelentős összeget takaríthatnak meg. Például a kiadott forint megtérülnek. A telepítés költségeit hónapokon belül megtakarítás formájában viszontláthatjuk, ha a napelemes kültéri lámpa megoldást serényen használjuk

4. Alacsony karbantartási igény, ahogy a LED világítás esetében ezt már amúgy is megszokhattuk

A napelemes kültéri lámpa megoldások alacsony karbantartást igényelnek, és hosszú élettartamot biztosítanak. A vezető LED-es világítástechnikai gyártók szerint egész évben csak néhány ellenőrzést és tisztítást igényelnek. A LED-es napelemes lámpa élettartama köztudottan közel 50 000 óra.

Jó, de mitől függ, hogy egy terület alkalmas-e napelemes lámpa üzemeltetésére?

Annak mérlegelésekor, hogy egy adott terület alkalmas-e napenergia hasznosítására, több tényezőt is figyelembe kell venni. Ezen tényezők közül a legfontosabbak a következők:
  • Napfény mennyisége. A napfény mennyisége, amelyet egy terület kap, a legfontosabb tényező annak meghatározásakor, hogy alkalmas-e. A több napfényt kapó területek alkalmasabbak, mint azok, amelyek kevesebb napfényt kapnak.
  • Időjárási minták. Az időjárási minták befolyásolhatják a terület napenergiára való alkalmasságát is. Az állandóan napos időjárású területek alkalmasabbak, mint a gyakori felhős vagy esős területek.
  • A tető tájolása. A tető tájolása is befolyásolhatja a terület napenergia-felvételre való alkalmasságát. A délre néző tetők megfelelőbbek, mint az északi tetők.
  • Árnyékolás. A fák, épületek vagy egyéb tárgyak árnyékolása szintén befolyásolhatja egy adott terület napenergiára való alkalmasságát. A minimális árnyékolású területek alkalmasabbak, mint a jelentős árnyékolású területek.
Egyszóval a napelemes világítási rendszerek utat nyitnak a fenntartható jövő felé, és jelentősen segíthetnek az energiaválság problémájának enyhítésében. Ha megfelelő mennyiségű napfényt kapó helyre telepítjük őket, hamar a pénzünknél lehetünk.