Lefolyótisztító mosdókagyló, gránit mosogató, fürdőkád, zuhanytálca
2024-05-24
Lefolyótisztító mosdókagyló, gránit mosogató, fürdőkád, zuhanytálca

Lehet, rosszul tudta, és máris százezres károkat okozott? A lefolyótisztító helyes használata a mosdókagyló, a gránit mosogató, a fürdőkád, a zuhanytálca duguláselhárítása során

A lakástulajdonosok tisztában vannak az eltömődött mosdókagyló, a gránit mosogató, a fürdőkád, a zuhanytálca lefolyóval kapcsolatos nehézségekkel. Háztulajdonosként valószínűleg minden évben legalább egy eltömődött lefolyóval kell megküzdenie Önnek is. A lefolyók ugyanis szerves anyagokat vesznek fel a konyhából vagy a fürdőszobából. A zsír, az élelmiszer-részecskék, a haj és még a papír is eltömítheti a csöveket, vagy lelassíthatja a kiürítési folyamatot. Az első reakcióink, amikor ezekkel az eltömődött lefolyókkal foglalkozunk, az, hogy megragadunk egy lefolyótisztító készítményt. Nézzük, mit kell tudni róla, és a használatáról!

Mi az a lefolyótisztító?

A lefolyótisztító olyan vegyi termék, amely segít a csatornacsövek, szennyvízelvezetők, konyhai csövek, fürdőszobai csövek és egyéb vízvezeték-szerelvények eltömődésének feloldásában. Magyarán ha a zuhanytálca, a fürdőkád, a mosdókagyló, vagy a gránit mosogató nem folyik le, siet a lefolyótisztító a segítségünkre.
Szerves anyagok, például zsír, haj és ételmaradékok halmozódnak fel ezekben a vízvezeték-szerelvényekben, időnként. Ha ezek a szerves anyagok egy helyen összegyűlnek, korlátozhatják a víz áramlását, ami helytelen vízelvezetést és egyéb vízvezeték-problémákat eredményezhet.
Az átlagember számára túl nehéz lesz meghatározni, hogy a cső melyik része eldugult el, ezért vegyi lefolyótisztító készítményt használnak. A vegyszeres lefolyótisztítók szilárd vagy folyékony formában készülhetnek, és háztartási boltban kaphatók. De hogy kell ezeket a készítményeket használni?

A mosdókagyló, a gránit mosogató, a fürdőkád, a zuhanytálca duguláselhárítása lépésről lépésre

Válassza ki, milyen lefolyótisztítót szeretne kipróbálni. A legtöbb lefolyótisztító vagy koncentrált "gél" vagy granulált kristályok. Speciális munkákhoz speciális típusú lefolyótisztítók is léteznek. Egyes termékek kétrészes formulát használnak egyfajta "habzó" hatás létrehozására. Ezek alkalmasak a lerakódások eltávolítására, de nem szabad teljesen eltömődött lefolyóban használni. Léteznek kombinált szerek, amelyek megtámadják a dugulások fehérje- és zsírkötéseit. Ezek biztonságosabbak, és WC-ken és kádakon is használhatók, de lassabbak és kevésbé hatékonyak. A nagy teherbírású megoldások általában 100% tisztaságú lúgot vagy kénsavat tartalmaznak. Ezek hatékonyak, de rendkívül veszélyesek lehetnek a képzetlenekre.
 • Kövesse a biztonsági óvintézkedéseket. A lefolyótisztítók maró hatásúak, és károsíthatják a bőrt, a szemet és a nyálkahártyát. Lefolyótisztító használatakor viseljen védőszemüveget, csuklón túlnyúló gumikesztyűt és adott esetben arcmaszkot vagy légzőkészüléket.
 • Nyissa ki az üveget, miközben fogja a fogantyút. Ne fröcskölje ki és ne nyomja össze.
 • Öntse a megadott mennyiséget a lefolyóba.
 • Hagyjon legfeljebb 30 percet az eltömődés elhárítására.
 • Öblítse le bő forró vízzel.

Óvintézkedések a lefolyótisztító használatához

 • Ha a lefolyótisztító a szembe vagy a bőrre kerül, öblítse le vízzel, és azonnal forduljon orvoshoz.
 • A kiömlött anyagot nedvszívó anyaggal megszórva takarítsa fel, majd felsöpörje és ártalmatlanítsa.
 • Soha ne használjon dugattyút vagy csigát a lefolyóba, ha lefolyótisztítót használt, és nem működött. A vegyszerek kifröccsenhetnek.
 • Soha ne keverje össze a lefolyótisztítót más háztartási termékekkel.
 • Amikor ezeket a tisztítószereket használja, olvassa el az utasításokat, és kövesse az utasításokat.
 • A címkékre figyelmeztetések lesznek felírva, hogy mit ne tegyen még ezekkel a tisztítószerekkel. Vegye komolyan a figyelmeztetéseket, és védje magát gumikesztyűvel a tisztítószerek használata közben.
 • Győződjön meg arról, hogy a terület, ahol a tisztítószert használni fogja, jól szellőztetett, és tartsa távol a gyerekeket és a háziállatokat munka közben.
 • Ha a lefolyó továbbra is eltömődött, előfordulhat, hogy meg kell ismételnie a teljes folyamatot.
 • Végül ne keverje össze a különböző lefolyótisztítókat.
Egyszóval ha a fentieket megfogadjuk, lényegében bármilyen dugulást, jelentkezzen  mosdókagyló, gránit mosogató, a fürdőkád, a zuhanytálca lefolyójában, könnyedén elháríthatunk