A textilborotva készülékeket egymás kezéből kapják ki az emberek!
2024-06-28
A textilborotva készülékeket egymás kezéből kapják ki az emberek!

A textilborotva készülékeket egymás kezéből kapják ki az emberek!

Az ágyneműhuzat, az ágytakaró, a fürdőszoba szőnyeg, az asztalterítő bizony hajalmos a koszolódásra. Azonban kevesen tudják, hogy a textilborotva ezek tisztántartásában is segítségünkre siethet. Nézzük, mit kell tudni a tárgyban!

Mi az a textilborotva?

A textilborotva nevéhez híven a textil borotválásában jeleskedik. A súrlódás és a napi használat az ágyneműhuzat, az ágytakaró, a fürdőszoba szőnyeg, az asztalterítő felületén lévő szálak kikopását okozza. Bármilyen rángatás vagy húzás csak ront a helyzeten. A textilborotva nem okoz további súrlódást. A pengéi átsiklanak a szöszön, eltávolítják a felgyülemlett foltokat és szöszöket, így az anyag ismét sima lesz. A textilborotvák többféle méretben és stílusban kaphatók, és egyesek több funkcióval rendelkeznek, mint mások, így sokoldalúbbak.

A kézi és elektromos textilborotva

Általában a textilborotva termékek két kategóriája létezik: kézi és elektromos meghajtású. Ha vékony, selyem vagy kényes tárgyai vannak, a kézi borotva lesz a legjobb. A kézi szövetborotvák nem használnak akkumulátort, és nem igényelnek töltést. A szövetborotvára gyakorolt ​​nyomás határozza meg, hogy a pengék milyen közel kerülnek az ágyneműhuzat, az ágytakaró stb anyaghoz.
A kézi borotvák használatának hátránya, hogy a folyamat lassú és fáradságos. Ezenkívül folyamatosan ügyelnie kell arra, hogy ne mozgassa túl gyorsan a borotvát a fürdőszoba szőnyeg, az asztalterítő felületén.
Másrészt, az elektromos borotva segítségével a pulóverek, gyapjúkabátok és egyéb anyagok koszadékának eltávolítása gyerekjáték. Kiválaszthatja a pengék magasságát, akárcsak egy elektromos hajvágóval. A változtatható borotválkozási magasság rugalmasságot biztosít mindenféle szövettel való munkavégzéshez. Ezenkívül ezek a modellek ergonomikusak és időtakarékosak. Sok csúcskategóriás modell kettős energiaellátási móddal rendelkezik, így a vezeték nem korlátozza Önt.
Ugyanakkor fontosak a különböző borotvafejek, amelyek átmérője változó. Az 1,5 x 2,54-cm átmérő a legjobb kényes anyagokhoz, míg a 3 x 2,54-cm-es borotvafej a kanapékhoz. Amint azt korábban említettük, gyakran beállíthatja a pengék magasságát, hogy különböző típusú szövetekkel dolgozzon az otthonában.
De nem csak a pengék magassága számít. Az általános dizájn is fontos. Minél több pengével rendelkezik a modell, annál gyorsabban tudja eltávolítani az idegesítő szöszgolyókat.

A textilborotva használata az ágyneműhuzat, az ágytakaró, a fürdőszoba szőnyeg, az asztalterítő tisztogatása során

Mivel egyes textilborotva termékek jobbak a különböző anyagokhoz, hasznos tudni, hogyan kell egyiket, másikat használni.

A kézi textiborotva használata

 • Válassza ki azt a ruhadarabot, amelyről eltávolítani szeretne a szöszt, és helyezze sima felületre. Győződjön meg arról, hogy az ágyneműhuzat, az ágytakaró, a fürdőszoba szőnyeg, az asztalterítő felületét kisimította.
 • Enyhén állítsa a borotvát a ruhadarabhoz.
 • Óvatosan vezesse a borotvát a ruha tetejétől lefelé, miközben az anyagot feszesen tartja. Kerülje az anyag gereblyézését, mert ez károsíthatja azt.
 • Azokon a részeken, ahol a szösz makacs, adjon hozzá egy kis nyomást.
 • Lassú, könnyed mozdulatokkal dolgozzon mindaddig, amíg az egész elemet ki nem ürítette.

Az elektromos szövetborotva használata

 • Helyezze az eltávolítani kívánt tárgyat egy sima felületre, például egy munkalapra, és simítsa ki az anyagot.
 • Kapcsolja be a szövetborotvát.
 • Függőlegesen dolgozzon úgy, hogy a ruha, az asztalterítő, az ágyneműhuzat a lehető leglaposabb legyen.
 • Fokozatosan növelje a nyomást, vagy változtassa meg a penge magasságát, hogy eltávolítsa az összes szöszt
 • Ha erősen foltosodott az ágyneműhuzat, az ágytakaró, a fürdőszoba szőnyeg, előfordulhat, hogy félúton meg kell állnia, hogy kitisztítsa a tartályt. Néha a borotva lelassul, ha túl sok anyag van a tartótartályban.
 • Folytassa a munkát, amíg az összes szöszt el nem távolítja.
Tehát a textilborotva optimális használata segítésével az ágyneműhuzat, az ágytakaró, a fürdőszoba szőnyeg, az asztalterítő szösztelenítése könnyen elvégezhető.